Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
25.02.2014 13:46 - Я!...
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 986 Коментари: 0 Гласове:
-2

Последна промяна: 26.02.2014 04:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                            ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ, ОТ КАКВО ЩЕ НАПЪЛНЕЕ...


image

 

Кисело зеле, туршии, синьо сирене... Не звучи много здравословно, нали?...

Английски учени установиха обаче, че ферментиралите храни, оставени да отлежат от няколко дни до няколко седмици преди да бъдат консумирани, са много здравословни.

Изследователите от Кеймбриджкия университет съобщават, че редовното консумиране на ферментирали нискомаслени млечни храни като кисело мляко и извара намалява риска от диабет от втори тип с 25%!

Когато някои храни бъдат оставени да ферментират, те се "смилат предварително" от добри бактерии и закваска, които се срещат по повърхността на хранителния продукт. Тези микроби консумират храната преди човека, като разграждат захарите и скорбялата и правят хранителните вещества по-лесни за абсорбиране от тялото.

Някои от тях освобождават и млечна киселина, естествен консервант, който окислява средата в стомаха, като стимулира растежа на добри бактерии. Ферментиралата храна  става естествен пробиотик.

"Между 70 и 80% от имунните ни клетки са в стомаха. Ферментиралите храни стимулират бактериите, които помагат на имунитета", казва Алисън Кларк от Британската диетична асоциация.

Учените препоръчват голямо разнообразие от ферментирали храни като консервирани маслини, месо и сирене за засилване на имунитета, борба с алергиите и сваляне на килограми, тъй като те помагат на храносмилането и създават усещане за ситост.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190379
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575