Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2010 10:17 - ЛИМХ към УСТАНОВКАТА в помощ на НИМХ към БАН
Автор: ustanovkata Категория: Забавление   
Прочетен: 543 Коментари: 0 Гласове:
1




image




От НИМХ
(Националния институт по метеорология и хидрология) към БАН, не можели да постигнат единодушие по въпроса, кое нещо стои в основата на рекордната температура на морската вода по нашето Черноморие. В разгара на туристически сезон, сиреч точно в този момент, на места били замерени стойности от 30 градуса по целзий, че и отгоре.

Явлението, обясняват от БАН, се дължало на сложен комплекс от фактори.

Бих казал, че е напълно естествено да се дължи именно на това – иначе в какво ще състои явлителността му.

Сложният комплекс от фактори включвал, както продължителността на Слънцегреенето, така и аномалните температурни стойности на въздуха.

А също и евентуалните нарушения в циркулацията на целия Черноморски поток. Все “не шега” работи, само че, видно недостатъчни, за да им бъде присъдена цялата вина.

Съпричастни към труда на своите колеги и желанието им да постигнат единодушие по дадения въпрос, учени от ЛИМХ (Любителския институт по метеорология и хидрология) към УСТАНОВКАТА, проведоха следния експеримент, с цел проверка валидността на една своя теория за рязкото покачване на температурата на морската вода по родното Черноморие.

След одобрението на всички собственици на ресторанти, барчета и капанчета, на всички техни клиенти и на всички останали препичащи се на пясъка и плацикащи се във водата летовници, в рамките на половин час, учените отцепиха малка част (не повече от 1 квадратен километър) от централния плаж на Златни пясъци. След това веднага бе въведена забрана за прекомерна консумация на газирани напитки (най-вече на Бира), а на всеки пет метра бяха поставени по чифт екотоалетни, една за ползване от мъжете и една – от жените. И нищо повече. Всичко останало, бе оставено да си бъде така, както си е било.

На всеки пет минути, учените от ЛИМХ към УСТАНОВКАТА, замерваха температурата на водата, като с изненада установяваха, че тя плавно, но сигурно  спада. За половината час, през който се превеждаше експериментът, показанията на термометрите отчетоха понижение на температурата на морската вода в заградения участък с три единици, и по-точно – от 30 на 27 градуса, което изведе учените на правата към следния извод – Че прекомерната употреба на газирани напитки (на вече на Бира) от и липсата на достатъчно екотоалетни за облекчаване на физеологичните нужди на летуващите по родното Черноморие, също трябва да бъдат включени в списъка на сложния комплекс от фактори, определящи рекордното ниво на температурата на морската вода по плажовете на България.

Учените от ЛИМХ към УСТАНОВКАТА, се изпратили пълен отчет за действията си и постигнатите резултати от проведения експеримент на своите колеги от НИМХ към БАН, с надеждата той да спомогне в търсенето на единодушие по дадения въпрос.

 



Тагове:   бан,   НИМХ,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ustanovkata
Категория: Други
Прочетен: 480324
Постинги: 475
Коментари: 142
Гласове: 410
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930