Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2012 15:00 - „ДА!“ на градския транспорт с аромат на “SAVEX”
Автор: ustanovkata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1783 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 03.12.2012 14:03



image


Извинявам се, но няма как да си го спестя и да не ви го споделя.

Днес, в 6:36 на влизане в автобус № 83 от градската маршрутна линия, едва се разминах с получаването на дистрибутивен хипердинамичен шок в следствие на рязкото изпадане в ситуативен стрес, получен от миризмата, която се блъсна в лицето ми.
Миризмата бе на сякаш току що простряно да съхне пране.
На няколко пъти се ощипах, за да проверя дали съм съзнание и се оказа, че съм точно в такова. Погледах към обувките си и установих, че са завързани, което допълнително ме успокои.
Намерих си място и седнах. После затворих очи и поех дъх дълбоко. И го изпуснах. И пак го поех. И пак го изпуснах. И така до момента, в който автобусът се напълни с хора до предела на възможностите си и въздухът вътре стана невъзможен нито за поемане, нито изпускане, поради простата причина, че изчезна съвсем.
Но така е по натоварените линии, няма защо да се сърдя, а и не го правя. Исках само да кажа нещо по повод на миризмата в автобуса и да разсея може би вече прокрадналата се мисъл, че тя се е появила в следствие на двойното увеличение на таксата за нередовен пътник. Нищо такова.

Голямото БРАВО тук е за „SAVEX“ и решението им да инвестират в рекламна кампания, свързана с освежаването на градския транспорт на столицата.
Направеното е просто, но вършещо работа.
По продължението на целия автобус, на тръбите за хващане, бяха окачени ароматизатори тип „Борче“. Не съм ги броил, но навярно не бяха повече от 20 бр. Това не е от значение. Важното е, че ги имаше и това че правеха пътуването приятно. Не пиша по-приятно, защото за да е такова, то до преди това трябва поне да е било приятно, а нали се сещате…

Потърсих информация колко транспортни средства ще се радват на подобно отношение, но не открих такава.
Ако някой знае, нека сподели.
Защото, хора, това трябва да се разгласи!
И не само, то трябва да се подкрепи, за да му се даде шанс да стане постоянно явление.

Ето защо веднага създавам една група във Фейсбук
  Кръщавам я простичко: „„ДА“ на градския транспорт с аромат на “SAVEX”.
(Потърсете я. Станете член. Да видим какво ще излезе.)

Мисля че подобен акт ще бъде подкрепен от всички хора, дори и от онези с ниска и такива с липсващата изцяло хигиенна култура, използващи услугите на градския транспорт.

Мисля дори че с времето би се породило желание и у други марки в бранша да се пробват и така може да се стигне до момента, в който всяка линия ще се носи напред към светлите си бъднини със свой собствен аромат.

И представям си (о, боже, възпри, моля те, фантазията ми точно тук!), представям си как след тежък делничен ден се прибирам у дома, влизам в банята, пускам душа и се пресягам с мазолестите си ръце, към шампоана с аромат на трамвай № 6. А преди да си легна, мажа краката си с крем против напукване на пети с уханието на синята линия на метрото.

Майтапа настрани!
Аз, наистина, мисля че има хляб в това начинание.
„Ма, то всичко е за рекламата, бе, мееен!“, чувам някои от вас.

Нека!
Аз такива реклами търпя.


 
С извинение,

Кольо ЙОВЧЕВ


 




Гласувай:
1



1. miuenski - ХИМИЯ...
30.11.2012 15:16
ХИМИЯ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ustanovkata
Категория: Други
Прочетен: 480392
Постинги: 475
Коментари: 142
Гласове: 410
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930